måndag 21 maj 2012

Mannes berömda Eiffel-pizzaslice, hans förbättringsråd till fransmännen gällande Eiffeltornet, var folk sover i Paris, men inget om Lego.


Tja, tja bloggen! Det är väldigt härligt här i Frankrike. Vart man än går så får man syn på folk i kostym, små söta Japaner och väldigt mycket dumma turister av alla dess slag. Bland annat svenskar och grejer. Just nu sitter jag på bussen till flygplatsen för att ta flyget hem, snyft! Man känner sig ju lite lagom sorgsen just nu. Men ändå är väl stämningen i vårt gäng fint på något sätt. Det var ganska nära att vi missade denna buss som tar oss hem till våra lyor i Sverige. Shoppingcenter kan dra ut på tiden ibland. Jag var helt exalterad när jag såg en fransk Starbucks i detta köpcentrum. Mina fötter begav sig genast till kön för att min mun senare skulle få forma fin fransk grammatik. Vid detta tillfälle fick det bli en frappuccino med moccasmak. Den var till min belåtenhet må jag säga.
Under de trevliga dagarna här i storstaden Paris har man hunnit observera många intressanta och uppseendeväckande saker och händelser. Jag observerade bland annat en mamma som sov med sina barn i en telefonhytt, två killar som sov i en tunnel på en madrass och alla dessa polis/militärer som befann sig nedanför Eiffeltornet. Under detta  torn så kom en bosnisk kvinnafram till mig och bad mig om att skänka pengar. Hon sa inte ett ord, utan istället lämnade hon fram ett väldigt stilrent och ihopvikt papper med en text på engelska där det stod att hennes bror och hon hade blivit hemlösa. Om denna kvinna inte hade varit så välklädd som hon faktiskt var, tror jag att hon hade blivit omhändertagen av polisgrabbarna med vapen. 
Utsikten från Eiffeltornet var magnifique. Vi hade tur må jag väl säga, trängseln som kunde ha uppstått uteblev, och regnet existerade inte heller. När man kollade ut från detta massiva stålbygge så kunde man praktiskt taget få en skymt av hela staden. Det var en vacker syn. Taken i Paris fullkomligt blomstrar och gatorna är fulla av hjälpsamma människor. Jag var dock inte så övertygad av konstruktionen på Eiffeltornet. Slarvigt utplacerade stålnät beprydde byggnadens innandöme, trapporna var nötta, och färgen på stålbjälkarna var ganska slarvigt målat. Men annars så var allt helt fantastiskt. Jag tog mig friheten att beställa en pizzaslice på våningsplan 2. Den var ytterst välsmakande. 
/ Manne

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar