tisdag 29 maj 2012

Maria skriver om sjuuukt jobbiga trappor och god mat i Paris


Min resa till Paris:
Här har jag skrivit om min resa i Paris, vad jag gjorde där osv och vad jag tyckte om Paris. 
Vi hade väntat på resan och jag förväntade mig helt ärligt inte att paris skulle vara en speciellt bra stad. Jag trodde det var en överskattad stad som många andra storstäder för det var vad jag hade hört från många. Men det var mycket bättre än vad jag väntat mig. 
Jag blev upphämtade av Sanna och hennes mamma tidigt på morgonen och jag kommer inte riktigt ihåg något av det för jag var inte riktigt vaken då. Sedan kördes vi till flugplatsen och tog flyget till Paris utan några problem. Väl där tog vi en buss in till Paris eftersom vi var en bit utanför. 
När vi kom fram till hotellet var alla hungriga och vi lämnade sakerna i ett hotell rum. Vi gick till något ställe där dom hade typ varma mackor med olika saker på och en sallad på sidan. Vi åt och vart mätta sedan återvände vi till hotellet. Eller nej först letade vi efter en supermakter och hittade någon med bara ekologiska saker. Där handlade jag choklad och någonting mer kommer inte ihåg vad eller hur det såg ut, men det jag kommer ihåg var att det inte var gott och att jag slängde det. Sedan gick vi tillbaka till hotellet och vilade tror jag. Men innan har jag för mig att vi hittade ett bageri där allt såg jätte gott ut så vi köpte med några saker därifrån. När vi kom tillbaka till rummet vilade vi och åt våra saker. 
Sedan åkte vi till Triumfbågen. Den var jätte fin men det var sjuuuuukt jobbigt att gå upp för trapporna! Men väl där upp var det mycket fin utsikt och det var bara coolt att vara där. 
Sedan skyndade vi oss till en restaurang för om vi inte kom i tid skulle vi inte få bordet vi bokat. Vi kom  gick upp för massa branta jobbiga backar men det visade sig vara fel så vi gick sedan ner... Vi hade gått upp för alla trappor i onödan. Men vi kom till slut fram och de hade jätte god mat. Speciellt efterrätten som var med smördeg och päron och någon söt sås, men den vart för söt efter ett tag. 
Efter att vi varit och ätit gick vi till någon kyrka, man behövde gå upp för trappor igen men det var fint och inte lika jobbigt efter att få ätit och vilat. Där uppe var det jätte fint men det var fullt med folk och framförallt ungdomar som drack och betedde sig konstigt. När vi satte oss på trappan var ett folk som sålde öl och annat och en tjej bredvid var bara konstig och läskig när hon gjorde ljud. Killarna köpte typ en grej som lyser och man kastar upp för jätte dyrt jämfört med vad dom kund få den för tror jag. Sedan när vi skulle hem såg vi en chokladaffär. Där fanns konstverk av choklad och massor choklad och macarons. 
Men när vi var klara där åkte vi hem och sov.
Nästa dag vaknade vi och gick ner till frukostbuffén. När fanns det massa frukost och det mesta var onyttigt men det var helt okej ändå. 
Vi gick efter det till lovren och såg Mona Lisa!! Jag har lovat mig själv att se den innan jag dör så det var coolt. Men vägen dit som vi tog var mycket lång, men vi såg samtidigt fina platser som vi annars inte skulle sett. 
Sedan kommer jag inte ihåg vad vi gjorde. Vi åt typ på en restaurang med arabisk mat. Så jag kände igen mycket men det var inte riktigt som jag tänkt mig när maten kom men den var ändå god och det var kul att prova något nytt.
Sedan gick vi och skulle shoppa där men det fanns seriöst inget fint, allt var typ tant kläder eller det tyckte jag. 
Sedan åt vi på ett crêperi, det var ganska gott och jag har alltid velat gå på creperi i Paris. 
Nästa dag skulle vi till Eiffeltornet. Jag trodde inte det skulle vara så högt och så mycket trappor. Jag ville först gå upp men sedan när jag tänkte efter så var det inte så viktigt och jag hade inte lust för alla trappor jag ville hellre till Champs-Elysee. Så jag och sama åkte dit och kollade på kläder. 
Massa kläder såg fina ut men när jag provade dom så satt de inte alls bra. Det var också sjukt mycket folk så man hann inte så mycket. I HM orkade jag inte ens stå i kön för den var så lång. 
Sedan åkte vi till ett ställe för att försöka hitta en butik men allt var stängt, så vi fick gå tillbaka efter all tid vi lagt ner på att komma dit. 
Efter ett tag åkte vi till Notre Dame som vi varit på dagen innan också. Jag älskade verkligen Notre Dame. Det är bland de finsate kyrkorna jag varit i, man ville aldrig gå ut därifrån. Vi var där dagen innan under en mässa och tog emot nattvarden vilket var en häftig känsla.
Men den här dagen var det stängt och utanför var det ett tält där det bakade i. På vägen till Notre Dame hade jag och Sama köpt Crêpes med choklad och jordgubbar, det var sjukt gott. Sedan åt vi en baguette som också var god och gick tillbaka till Champs-Elysee med Sanna. 
Efter det gick vi till en restaurang som heter Bofinger. Jag kommer ihåg namnet väl eftersom vi sa det med svenskt uttal och när vi frågade några så förstod dom inte vad vi sa och sa sedan ahhha Bofinger med värsta franskt uttal så det namnet kommer jag alltid komma ihåg. Men vi hade lite problem med att hitta dit men vi gjorde det till slut. Det var en jätte bra restaurang. Det kändes lite som att vara 100 år tillbaka i tiden eller på Titanic eller något. Maten var också riktigt god. Jag åt en hummer soppa som förrätt som var mycket god med krutonger som smakade mycket. Sedan åt jag fisk, den var också god. Sedan åt jag en bärsoppa med någon glas i till efterrätt och den var sjukt god. De som åt Cream brulee fick den med eld på. Det var en trevlig kväll på en mycket bra resturang som jag definitivt ska gå tillbaka till när jag åker till Paris nästa gång. 
Sedan åkte vi hem sov och åkte hem nästa dag. Den dagen som vi åkte hem var Benzema på Champs- Elysee, där jag varit dagen innan!!
Jag trodde som sagt inte paris skulle vara så bra men det var en mycket fin stad, det fanns mycket att göra, det fanns mycket god mat, bra shopping, det var lätt att ta sig från olika ställen till andra och folk där var mycket hjälpsamma och trevliga. Det var en ren stad också kanske inte lika ren som Madrid men väldigt ren och fin.
Jag vill definitivt komma tillbaka till Paris. Och den här resan har varit mycket lärorik, man fick höra så mycket franska hela tiden så man tillslut tvingade sig själv att försöka förstå och vissa saker förstod man också när man ansträngde sig. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar